Експертиза навчальних програм

У межах Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення миру» здійснено експертизу навчальних програм відповідно до завдань проміжного (порівняльного) етапу соціологічного дослідження 2021 року.

Одним із завдань порівняльного (проміжного) етапу соціологічного дослідження (активність «5.2.3. Проведення соціологічних досліджень (основні, порівняльні, остаточні) і дослідження з педагогіки») в межах Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення миру» було проведення експертизи навчальних програм, розроблених і частково апробованих з педагогічними та науково-педагогічними працівниками шкіл та університетів Луганської області під час реалізації проєкту у 2021 році.

До експертизи програм було долучено висококваліфікованих педагогічних та науково-педагогічних працівників Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (директор І. Цимбал), який є партнером ЛНУ імені Тараса Шевченка в реалізації проєкту.

На кожну з 14 навчальних програм було зроблено 2 експертизи (усього 28 експертиз), які визначили сильні сторони програм, а також певні недоліки, усунення яких допоможе вдосконалити програми в майбутньому.

На кожну навчальну програму було створено онлайн-анкету, які і заповнили експерти.

З результатами експертизи навчальних програм можна познайомитися за посиланнями нижче:


 

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Команда Проєкту ЄС