Фінальний день тренінгової сесії

Дизайн-мислення та людиноцентроване проєктування стало темою фінального дня тренгової сесії.

П’ятий день тренінгової сесії ,,Програма з покращення навичок навчання (для педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освітиˮ, яка проводилася в рамках Проєкту ,,Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення мируˮ (,,Intensification of influence of teachers of Luhansk region on the processes of reconciliation and peace-buildingˮ) cтав фінальним. Темою заняття було ,,Дизайн-мислення та людиноцентроване проєктуванняˮ. Тренером виступив архітектор,  кандидат архітектури, експерт-консультант Центру соціокультурного проєктування Міжнародного товариства прав людини Олександр Крижанівський.

Учасники радо набували практичні навички з дизайн-мислення та людиноцентрованого проєктування. Підсумком двуденної праці стало створення прототипу освітнього продукту та його презентація.

Після закінчення роботи за програмою тренінгової сесії розпочалася святкова частина. Керівник Проєкту Віталій Курило та модератор Олена Караман урочисто вручили учасникам сертифікати про проходження 30-и годинного  тренінгу (1 кредит ECTS) та подякували їм за плідну працю. Виголосили надії на подальшу співпрацю.

Під час обговорення підсумків тренінгу учасники Проєкту оцінили тренінгову сесію як змістовно насичену, цікаву та дуже корисну, оскільки завдяки активній участі вона надала можливість оволодіти необхідними знаннями, уміннями та навичками проєктування через різноманітні заходи та вправи: мультимедійні презентації, навчальні відеоролики, роздавальний матеріал, ефективні вправи, командну роботу, онлайн-опитування з використанням смартфонів (програми Кahoot, Mentimeter). Але основним результатом тренінгу стала розробка та презентація власного продукту – проєкту у сфері освіти.


Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

 

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка