Тренінгова сесія. День IV

Дизайн інклюзивного середовища в закладах освіти став темою четвертого дня тренінгової сесії.

Згуртована команда працівників закладів освіти сьогодні, 19 листопада 2021 року, працювала під керівництвом архітектора, кандидата архітектури, експерта-консультанта Центру соціокультурного проєктування Міжнародного товариства  прав людини Олександра Крижанівського.

Протягом дня учасники працювали з термінологією та нормативно-правовою базою системи інклюзивної освіти в Україні та дизайном інклюзивного середовища в закладах освіти.

Практико зорієнтованими завданнями, які виконували учасники тренінгу, були присвячені проєктуванню інклюзивного середовища, розробці плану-схеми розміщення меблів та устаткування в інклюзивному середовищі закладу освіти та 3D візуалізації інклюзивного середовища в закладі освіти.

Після закінчення програми четвертого дня учасники ще довго обговорювали дизайн та правову базу системи інклюзивної освіти в Україні під час дружньої вечері.


Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

 

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка