Тренінгова сесія. День І

У рамках Проєкту розпочалася тренінгова сесія для педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освіти.

З 16 по 20 листопада 2021 року в рамках проєкту ,,Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення мируˮ (,,Intensification of influence of teachers of Luhansk region on the processes of reconciliation and peace-buildingˮ) проводиться тренінг ,,Програма з покращення навичок навчання (для педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освіти). Учасниками заходу стали освітяни з Луганської області (м. Золоте, Сватове, Сєвєродонецьк, Кремінна, Рубіжне, Старобільськ; смт. Мілове та Новоайдар).

На початку з вітальним словом до присутніх звернувся керівник Проєкту Віталій Курило, де заначив, що вчителі є рушійною силою і він сподівається на подальшу співпрацю. Він детально ознайомив присутніх із Проєктом та роллю вчителів у ньому: ,,Наше завдання – знайти активних сучасних учителів, які стануть опорою нашого університету на територіях Луганської та Донецької областейˮ.

Очікування, враження та сподівання від Проєкту збирала кандидатка соціологічних наук, доцент Катерина Котеленець. Вона розробила анкетування, за результатами якого буде удосконалюватися робота тренінгу.

Темою першого дня тренінгу було ,,Вирішення конфліктів мирним шляхом та започаткування миротворчих ініціативˮ. Тренером виступила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки, сертифікований тренер Наталія Литвинова.

Протягом дня присутні активно виконували вправи, зазначені в Програмі, серед яких було передбачено розгляд як теоретичних, так і практичних питань: мозковий штурм ,,Не нашкодьˮ; вправи ,,Змагання з малюванняˮ, ,,Громада, дружня до людиниˮ, ,,Громада/школа дружня до дитини: критерії успішностіˮ, ,,Ланцюжокˮ; завдання ,,Скласти структуру дій для власних програмˮ. Учасниками тренінгу було засвоєно теоретичні засади місцевого потенціалу для миру, факторів вразливості громади (роз’єднувачів) та сильних сторін/ресурсів громади (об’єднувачів). Розглянули міні-презентацію, де роз’яснили характеристики громади, дружньої до людини.

Перший день тренінгової сесії завершився підведенням підсумків, плануванням наступного дня та дружньою вечерею.


Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

 

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка