Участь у тренінгу

Керівник відділу маркетингу Ірина Бахмет взяла участь у тренінгу «Основи стратегічної комунікації для університетів».

З 29.06 по 01.07 2021 року у м. Кремінна проходив тренінг «Основи стратегічної комунікації для університетів». У заході взяли участь 12 представників переміщених закладів вищої освіти з Луганської та Донецької областей.

Основною метою проведення тренінгової програми стало підвищення навичок ЗВО в сфері ефективної комунікації та обізнаності в сфері стандартів візуальної політики ЄС та ООН. Експертами виступили представниця делегації ЄС в Україні Надія Вертебна, представник ООН із відновлення та розбудови миру Максим Кицюк та тренерка із стратегічних комунікацій Марина Говорухіна.

Під час заходу було обговорено цілі й методи комунікації для досягнення результатів та комунікаційні канали Представництва ЄС в Україні. Увагу учасників тренінгу зосереджено на визначення цільової аудиторії та її потреби, вивчення цілей за моделлю SMART, формулу інсайту, стратегічні цілі та комунікаційну стратегію університетів.

Важливою віхою тренінгової програми стала тема вимоги до візуальної комунікації активностей ЄС в Україні. Говорили про правильне розміщення логотипів на друкованій продукції, обов’язкове використання дисклеймеру,  координацію та затвердження візуальних матеріалів, банерів, висвітлення проєктних заходів через власні медійні канали (переважно Facebook, Instagram, Twitter, які застосовуються для політичних повідомлень та поширення інформації про проміжні етапи втілюваних проєктів) та інше.

Участь у таких заходах для нашого університету, який є бенефіціатором грантових програм Європейського Союзу є надзвичайно важливою та необхідною, адже існують чіткі комунікаційні правила ЄС та правила Програми ООН із відновлення та розбудови миру і ми повинні їх знати та керуватися ними під час висвітлення реалізації проєктів.

 


Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Пресс-центр ЛНУ имени Тараса Шевченко