Інтерв’ю для видання ,,Луганщина.ua”

Голова вченої ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Віталій Курило дав інтерв’ю для видання ,,Луганщина.ua”.

Під час розмови з кореспондентом Віталій Семенович розповів про те, як пройшла вступна кампанія та чим живе переміщений 6 років тому Луганський національний університет імені Тараса Шевченка сьогодні. Також він поділився основними моментами з життя університету й планами на майбутнє.

У своїй розмові Віталій Семенович радушно розповідає про географію розміщення ЛНУ імені Тараса Шевченка, набору студентів на 2020-2021 рр. та інше. Висловив науковець і своє бачення щодо реалізації шкільної реформи та нового закону ,,Про освіту”: ,,В цілому – закон робочий, але є моменти, які б сьогодні я змінив”.

Детально Віталій Семенович зупинився і на питанні щодо проєкту ,,Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення і встановлення миру”. ,,Мова йде про те, щоб протягом 3 років ,,перезавантажити” і студентів, і вчителів, щоб вони були готові до питань примирення. Ми вже створили основну групу зі 100 вчителів, які готові працювати нашими амбасадорами”, – зазначив керівник проєкту.

На запитання журналіста ,,Чи залишилася у голови вченої ради якась заповітна мрія особиста чи спільна з колегами по ЛНУ?” він відповів: ,,Ми всі мріємо повернутися до Луганська. Це б вирішило багато наших проблем!”

Вікторія Калініна
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка