Фестиваль House of Europe, навчання в Німеччині та конкурс для журналістів – можливості від ЄС

Організації країн ЄС у найближчий час планують проведення заходів різних форматів, участь в яких мають можливість прийняти, як фахівці, так і студенти.

Серед заходів – баркемп, гранти на проєкти, конкурси, акселератор, курс лекцій від європейських лекторів, фестиваль, стипендії на навчання та інше. Повний список наведений нижче.

  • Для культурних менеджерів та представників культурних хабівпрограма зі створення спільного грунту для просторів, що заохочують публічну дискусію та діалог між ЄС, сусідніми країнами та Туреччиною. Дедлайн – 14 вересня.
  • Для студентівстипендії на навчання в Німеччині від Фонду Фрідріха Еберта.
  • Для професіоналів із книжкової сферионлайн баркемп On/Off: Creating The New Normal від Goethe-Institut Ukraine та Книжкового Арсеналу. Дедлайн – 31 липня.
  • Для митцівгранти на проєкти «Культурна та мистецька відповідь на зміни клімату» від Prince Claus Fund та Goethe-Institut. Дедлайн – 25 вересня.
  • Для журналістівконкурс репортажів про COVID-19 One World Media Coronavirus Reporting Award. Дедлайн – 30 липня.
  • Для молодих графічних дизайнерівконкурс дизайнів від Weltformat Graphic Design Competition. Дедлайн – 31 липня.
  • Акселератор ЄС для інноваційних підприємств. ЄС у рамках програми Горизонт 2020 пропонує інноваційним малим та середнім підприємствам, що прагнуть масштабувати бізнес, взяти участь в акселераторі. Учасники акселератора отримають до 2,5 мільйонів євро грантових коштів й до 15 мільйонів євро інвестицій на розвиток своїх проєктів, бізнес-коучинг, візьмуть участь у тренінгах, познайомляться з інвесторами, державними та приватними постачальниками й іншими учасниками акселератора. Дедлайн – 7 жовтня.
  • House of Europe Festival. Разом із партнерами у Рівному ГО «Простір» House of Europe запрошує 4-6 вересня на House of Europe Festival – щорічний фестиваль, що збирає креативну спільноту для знайомств і обміну досвідом. У програмі: виступи експертів з ЄС та України, персональні консультації, презентації стартапів, знайомства з колегами й потенційними бізнес-партнерами. Участь можна буде взяти в онлайн та офлайн форматі за умови попередьної реєстрації.
  • Онлайн-курс для педіатрів, неонатологів та неврологів. House of Europe запрошує медиків, що працюють у перинатальних центрах та неонатологічних відділеннях, взяти участь у безкоштовному онлайн-курсі «Медична допомога новонароженим та дітям зі спадковими хворобами обміну речовин». Курс із 10 лекцій проведуть лектори з Польщі та Чехії. Сертифікат про проходження курсу відповідає вимогам МОЗ України. Дедлайн для реєстрації – 31 липня.
  • Підтримка мистецьких резиденцій. House of Europe, Український інститут та Український культурний фонд створили нову ініціативу «Заправка» – для підтримки та промоції українських резиденцій. Зараз ми збираємо інформацію про українські мистецькі резиденції, аби згодом розмістити ці дані на DutchCulture|TransArtists – найбільшій у світі онлайн-базі резиденцій. Для участі в ініціативі треба до 10 вересня заповнити форму.
  • Програма від грантера House of Europe. Громадська організація «Слушні речі» запрошує молодих митців 16-25 років взяти участь у лабораторії звуку Tender Plants в Одесі. Лабораторія відбудеться 18-27 серпня в Ботанічному саду Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова та експериментальному центрі Muzeon. У програмі – воркшоп за участі інтердисциплінарної команди менторів та лекторів, а також створення за їх підтримки звукових інсталяцій або перформансів. Дедлайн – 7 серпня.

Бажаєте регулярно отримувати нові можливості з усієї Європи? Слідкуйте за нашими сторінками у Telegram, Instagram або Facebook.