Участь у програмі «Study Tours to Poland». День 1-2

Ректор університету Олена Караман, проректор з науково-педагогічної роботи Ярослава Юрків, викладач іноземної мови Валерія Васик беруть участь у Програмі Польсько-Американського Фонду Свободи «Study Tours to Poland”. (17-23.03.2024, Варшава).

Учасниками Програми стали 19 осіб з 6 університетів, відібраних Програмою імені Фулбрайта в Україні на конкурсній основі, включаючи ректорів, проректорів та осіб, відповідальних за якість освіти.

Мета візиту до Польші:

  • підтримка внутрішньо переміщених українських університетів у розробці змісту та змістовній підготовці нових освітніх програм: на рівні магістратури та коротких форм навчання (тренінгів, післядипломної освіти), за напрямками, пов’язаними з актуальними проблемами українського суспільства у стані війни – соціальної психології, психології війни, психологічної реабілітації та ресоціалізація ветеранів, соціальної роботи та опіки над військовослужбовцями та їхніми сім’ями, соціальної політики, урбаністики та культурології;
  • надання можливостей українським вищим навчальним закладам, що перебувають у скрутному становищі, налагодити співпрацю на рівні окремих науковців і освітніх напрямків, а також отримати змістовну підтримку від польських вищих навчальних закладів у підготовці, впровадженні та реалізації різних форм навчання, ознайомитися з сучасними методами викладання та отримати дидактичну та наставницьку підтримку.

Запровадження нових освітніх програм та коротких форм навчання є нагальною потребою українського суспільства, оскільки існує велика потреба у кваліфікованих фахівцях, які зможуть надавати професійну допомогу з питань психологічної та соціальної допомоги, реінтеграції військовослужбовців та підтримки їхніх родин.

Перший і другий дні візиту відбувалися в Університеті SWPS (Вища школа суспільної психології). Учасники ознайомилися:

  • з розробкою освітніх програм на основі європейських стандартів;
  • із значенням Європейського простору вищої освіти для розробки освітніх програм вищої освіти;
  • з розробкою навчальних програм і їх кращими практиками та типовими прикладами;
  • з найкращими стандартами й освітніми програми університету SWPS;
  • з професією медіатор – медіація як професійна та освітня діяльність.
  • з методами розробки післядипломної освіти та академічними курсами, їх кращими практиками та типовими прикладами;
  • з методами вдосконалення навичок викладання (інновації в дидактиці, розвиток викладацьких компетенцій);
  • з методами забезпечення якості освіти (методи верифікації результатів навчання);
  • з методами підтримки студентів і студенток у професійному та особистісному розвитку (процес переходу від освіти на ринок праці).

Наприкінці робочого дня учасників Програми Польсько-Американського Фонду Свободи «STUDY TOURS TO POLAND» запросили на урочисту вечерю, яка відбулася в ресторані готелю «Шопен» за участю Міністерства науки і вищої освіти Польщі, фундації ректорів польських ЗВО, представників посольства.

Завершився день виконанням творів Шопена і Мирослава Скорика українськими музикантами.

Візит організований Фондом «Лідери змін» та Фундацією польських ректорів у рамках програми «Study Tours to Poland” Польсько-Американського Фонду Свободи.

 

Fundacja Liderzy Przemian

STUDY TOURS TO POLAND#STUDY_TOURS_TO_POLAND_2024

 


Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.