Закордонний досвід

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти НН ІПП постійно підвищують кваліфікацію та готові до набуття інноваційного досвіду діяльності як в Україні, так і за її межами!

Доцент кафедри Ірина Гречишкіна мала можливість попрацювати з дітьми у закладах дошкільної освіти Франції: «Як і в українських садочках є заняття для старшої групи, але вони не розділені. Один день ‒ одна тема. Наприклад, якщо діти вивчають тему «Море», то можуть спочатку його малювати, потім грати у морську гру, вчити вірш, читати казку», ‒ зазначає пані Ірина. В освітньому процесі багато грають, танцюють, працюють за LEGO-технологією.

Вражає, що в закладах дошкільної освіти доволі насичене освітнє середовище: є кінотеатри, лялькові театри, кав’ярні, ігрові центри. А в середній та старших групах денний сон відсутній. Змалечку дітям викладається французька мова, навіть, якщо для деяких дітей вона не є рідною (до прикладу, Ірина Анатоліївна працювала в садочку для англомовних дітей). Тож, нація шанує й плекає рідну мову й традиції.

Загальне враження від освітнього процесу в садочках ‒ пріоритет дитини, цінність дитинства, реалізація ціннісно-смислової парадигми в освіті ‒ дітям постійно надається вибір, навіть при виборі страв на сніданок.

Ірина Анатоліївна планує поділиться досвідом з колегами кафедри дошкільної та початкової освіти, а також із здобувачами спеціальності 012 «Дошкільна освіта» у межах семінару. Разом до перемоги.

Команда Проєкту ЄС

 


Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.