Участь у форумі в м. Таллінн

Представниця ЛНУ імені Тараса Шевченка взяла участь у Балтійсько-Скандинавському молодіжному форумі у м. Таллінн.

Асистент кафедри історії та археології, Шевцова Є.С., взяла участь у молодіжному форумі у м. Таллінн (Естонія). Балтійсько-скандинавський молодіжний форум – 2023 став вже 11-м форумом, який зосереджується на питаннях, пов’язаних із балтійсько-скандинавськими відносинами, зростаючими кордонами НАТО, майбутнім Арктики та цифровими загрозами ХІХ століття. Цього року молодіжний форум об’єднав близько 50 мотивованих студентів та молодих вчених із країн Балтії, Північної Європи та з усього світу.

Під час заходу кожен мав можливість взяти участь у груповій роботі високого рівня, семінарах та панельних дискусіях з передовими спеціалістами у сфері міжнародних відносин, міжнародної безпеки, спеціалістами з НАТО та естонського уряду.

Серед спікерів на форумі були Riho Terras, колишній командувач оборони Естонії; Reinhard Krumm, директор регіонального офісу Фрідріха Еберта для країн Балтії; Major Jean-Sebastien Cormier, начальник штабу посиленої передової присутності в Естонії; Vesa Vasara, посол Фінляндської Республіки в Естонській Республіці; Mike Gallagher, спеціаліст підрозділу інтеграції сил НАТО в Естонії, та багато інших цікавих та досвідчених спеціалістів з питань міжнародної безпеки.

У ці складні часи життєво важливо, щоб молоді люди висловлювали свої погляди та обговорювали відносини між НАТО, країнами Балтії, скандинавськими країнами, загрози з боку Росії та кіберзагрозами. Як і завжди, центральним питанням всіх міжнародних зустрічей сьогодні є Україна. Шевцова Є.С. задала питання доповідачам про відповідальність не тільки Росії, але й міжнародного товариства за війну в Україні, про засоби та методи протидії пропаганді, про успішні кейси реінтеграції окупованих територій, які можна було використати для роботи з жителями Криму, Донбасу та всіх інших українських територій, що страждають зараз від російської окупації.

Форум 2023 року був організований НАТО PDD, Фондом Фрідріха Еберта, Балтійсько-американським фондом Свободи, Міністерствами Оборони та Закордонних справ Естонії та посольством Канади в Естонії.

 

Команда Проєкту ЄС


 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.