Тренінг з медіаграмотності

Лабораторія медійної та інформаційної грамотності НН ІКМ провела для студенів 1 курсу НН ІКМ тренінг з медіаграмотності.

5 жовтня в НН ІКМ пройшов тренінг «Медіаграмотність – must have сучасного українця». Провела тренінг викладачка кафедри культурології та кіно-, телемистецтва НН ІКМ Олена Бурім, яка очолює Лабораторію медійної та інформаційної грамотності НН ІКМ. На захід були запрошені студенти 1 курсу спеціальностей «Графічний дизайн» та «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Треніг проходив за підтримки наших партнерів Полтавської філії Суспільної служби України. Учасники дізналися, як вистояти в інформаційному потоці та не поширювати російські наративи, базові правила безпеки в цифровому просторі. Медіаграмотність – ключовий ментальний ресурс стійкості проти ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій (ІПСО).

Подія відбувається у межах ініціативи Meet and Code, яка фінансується Amazon та SAP і реалізується Haus des Stiftens gGmbH та TechSoup Europe спільно з партнером в Україні Ресурсним центром ГУРТ.

Також дякуємо за надану локацію – простір «Центр гуманітарної допомоги» ГО «Спільна справа Полтавщини».

Лінк на сюжет: https://www.youtube.com/watch?v=EyrKh_MJ1qw.

Команда Проєкту ЄС

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.