Зустріч з психологом на ФПН

30 жовтня студенти факультету природничих наук відвідали зустріч з психологічної підтримки учасників освітнього процесу з психологом Антоном Назмієвим.

В реаліях сучасного сьогодення важливу роль відіграє психологічне здоров’я та його підтримка в належному стані. Відтак на факультеті природничих наук відбулася зустріч із керівником Центру психологічного відновлення та адаптації ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», психологом Антоном Назмієвим. Мета зустрічі полягала у обговоренні питань психологічного і духовного здоров’я, створенні умов для успішної соціалізації та наданні соціально-психологічної підтримки у психологічному відновленні та адаптації найбільш вразливих категорій здобувачів освіти, зокрема з числа внутрішньо-переміщених осіб, військовослужбовців-учасників бойових дій та осіб з тимчасово окупованої території.

Важливою темою для обговорення стала боротьба зі стресом. Антон Назмієв розповів учасникам зустрічі про дієві на сьогодні методики для боротьби зі стресом. А саме, вправи «Безпечне місце» та «Крила метелика», що дозволяють відволіктися від стресових ситуацій і відновити внутрішню рівновагу. Під керівництвом психолога присутні перевірили ефективність вправ на собі і поділилися своїми враженнями один з одним.

По завершенню зустрічі Антон Назмієв надав слушні поради та вичерпні відповіді на запитання студентів. Також лишив свої контакти та порадив ознайомитися з більш детальною інформацією про діяльність Центру психологічного відновлення та адаптації на сайті університету за посиланням: https://luguniv.edu.ua/?page_id=91075.

Команда Проєкту ЄС

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.