Співпраця з громадою: аграрний та екологічний напрямки

17 жовтня у міській раді відбулася презентація факультету природничих наук «Співпраця з громадою: аграрний та екологічний напрямки».

Зустріч розпочалася зі слів вдячності нашим Захисникам, які мужню боронять нашу країну і дають нам можливість під час війни продовжувати працювати, формувати основу для повоєнного відновлення України. Хвилиною мовчання учасники зустрічі почтили пам’ять загиблих Героїв Захисників, мирних жителів нашої країни, які загинули у війні з росією. Модератором зустрічі у змішаному оф-онлайн форматі виступила Наталії МАЦАЙ, декан факультету природничих наук, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

До вітального слова до відкриття зустрічі запросили Наталію ГИРКУ, голову Миргородської районної ради, яка висловила впевненість у результативності подальшої співпраці з факультетом природничих наук ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Робоча частина зустрічі розпочалася з представлення 102 річної історії та структури Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Наталія МАЦАЙ розповіла про шлях відновлення Університету у м. Старобільськ після переміщення у 2014 році, про розвиток та здобутки факультету. Було представлено й результати роботи факультету після переміщення вже до м. Миргород у 2022-2023 рр.: укладання меморандуму з міською радою щодо співпраці з питань екологічного благоустрою територій; початок роботи за програмою «Агрокебети»; отримання іменної стипендії студентами з м. Миргород, які вступили до університету у вступну кампанію 2022; співпраця з освітянами Нідерландів з питань розвитку зеленої економіки; проведення двох міжнародних конференцій та однієї всеукраїнської конференції; укладання понад 20 угод про співпрацю з українськими та закордонними установами, організаціями, господарствами, закладами освіти за профілем; організація двох благодійних виставок робіт випускника факультету Сергія ГЛОТОВА, учасника 27-28-української антарктичної експедиції; прапори Університету та факультету природничих наук були підняти на найвищої точці Антарктики тощо.

Представлення агрономічного та біологічного напрямків, пропозицій щодо співпраці з громадою запросили Галину ЄВТУШЕНКО, завідувачку кафедри біології та агрономії, кандидата сільськогосподарських наук, доцента. Кафедра біології та агрономії є однією із найстаріших кафедр не тільки факультету, а й Університету. Завжди мала та має потужний кадровий потенціал. Саме завдяки підтримки керівництва Університету та наполегливій праці колективу кафедри у 2016 році, вже після переміщення було відкрито нову спеціальність Агрономія, а в 2022 році після другого переміщення вже на Миргородщині, розпочалася реалізація потужної програми «Агрокебети». Представлення програми «Агрокебети» провела Ірина КИРПИЧОВА, заступник декана з наукової, проєктної та грантової діяльності, координаторка проєкту «Агрокебети», кандидат біологічних наук, доцент.

Екологічний, ландшафтно-проєктувальний та садово-парковий напрямки роботи представила Катерина БЕРЕЗЕНКО, координаторка роботи кафедри садово-паркового господарства та екології. Кафедра СПГ та екології має багато практичних екологічних наробок, які набувають все більшого значення і в часи війни, і для повоєнного відновлення. На кафедрі міцний кадровий потенціал який дозволяє успішно співпрацювати з громадами задля вирішення нагальних та перспективного планування. Активно співпрацює кафедра й в напрямку екологічної просвітницької діяльності.

Представлення проєктів, які були  розроблені на кафедрі до переміщення у 2022 році представив  Сергій СКАКОВСЬКИЙ, викладач кафедри садово-паркового господарства та екології. Завершив презентацію кафедри садово-паркового господарства та екології Сергій СОКОЛОВ, завідувач кафедри садово-паркового господарства та екології, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Колектив факультету висловлює щири слова вдячності колективам районної та міської рад за допомогу в організації зустрічі.

Слава Україні!

 

Команда Проєкту ЄС

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.