Залучення громадськості до відновлення своїх громад

Викладачі навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук відвідали захід, спрямований на залучення громадськості до відновлення своїх громад.

Світлана Хобта та Катерина Котеленець, гаранти освітніх програм, відвідали захід, спрямований на залучення громадськості Сходу України до процесів відновлення своїх громад.

Цей важливий захід «Стан та перспективи адміністративно-терторіального устрою Донецької та Луганської областей», який відбувся 20 грудня 2023 року, став ключовою подією для розбудови спільнот та створення платформ для активної участі громадян у формуванні майбутнього свого регіону.

Захід проводиться у межах співпраці ГО «Громадська ініціатива Луганщини», ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ» та ГО «Асоціація «відродження та розвиток», щодо сприяння відновленню на Донбасі, за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Під час заходу обговорювалися різні аспекти залучення громадськості у відновлення регіону. Розглянуто можливості створення громадських ініціатив, взаємодії з органами влади та розвитку партнерств між громадою та бізнес-структурами. Проекти, спрямовані на покращення інфраструктури, соціальних послуг та розвитку місцевої економіки, стали предметом обговорення.

Залучення громадськості Сходу України до процесів відновлення громад – це складне, але надзвичайно важливе завдання. Освіта виступає ключовим інструментом для досягнення цієї мети, а виявлене обговорення та співпраця на заході стали фундаментом для подальших позитивних змін у житті громад.

 

Навчально-науковий інститут соціальних і гуманітарних наук

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.