Робота психолога в сенсорній кімнаті триває

У м. Лубни на базі ЛНУ імені Тараса Шевченка в сенсорній кімнаті продовжує свою роботу з дітьми-переселенцями психолог СОС «Дитячі містечка» Антон Назмієв.

Даний простір облаштовано за підтримки Міжнародної благодійної організації СОС “Дитячі Містечка”(sos-ukraine.org).

Кожного тижня традиційно проходять групові зустрічі з підлітками в безпечному просторі сенсорної кімнати, яка завжди радо вітає дітей, кожен з яких отримує увагу та порцію гарного настрою від фахівців. Локація стала місцем для вільної гри, розвитку і роботи зі спеціалістами, послуги  в якій надають підліткам та дітям-переселенцям, які проживають на території громади.

Хочеться зазначити, що багато дітей не звикли розповідати дорослим про те, що вони відчувають, і на це можуть бути різні причини. У багатьох дітей може бракувати досвіду говорити про себе, і вони просто не знають слів, якими могли б описати, як і що вони відчувають. Дітям-переселенцям, які зазнали тяжких випробувань, зазвичай важко про них говорити. Вони бояться, що деякі почуття будуть сильніші за них. Діти, які дуже гостро відчули ворожнечу, можуть бути підозріливими, вони можуть не бажати спілкуватися тому, що побоюються, що їх за це будуть сварити. У такому випадку варто дуже тактовно запрошувати дітей до діалогу. Залучення до діалогу і активного життя дасть можливість скоріше адаптуватися та знайти друзів.

 

Тож потрібно завжди підтримувати віру в дитини, що будь-яка ситуація вирішиться на краще.

Дякую всім за співпрацю. Разом ми робимо цей світ кращим!

 

Команда Проєкту ЄС


 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.