Візит представника ПРООН

28 червня університет відвідав представник Програми розвитку ООН (ПРООН), Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка Ян Пейріл.

Метою візиту стало знайомство з діяльністю університету в умовах другого переміщення в Полтавській області; моніторинг та підтримка виконання університетом Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення миру».

Ян Пейріл – друг і надійний партнер університету, починаючи з 2015 року. Тоді він представляв Чеське агенство розвитку та багато зробив для відновлення й розвитку матеріально-технічної бази ЛНУ імені Тараса Шевченка в умовах першого переміщення на території Луганської області внаслідок збройного конфлікту (2014 – 2022 рр.). За значний внесок у відродження університету Ян Пейріл був удостоєний почесного звання «Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Під час цього візиту Ян Пейріл разом з ректоркою Оленою Караман, головою вченої ради Віталієм Курило, головою профспілкової організації Володимиром Морозом, начальником відділу міжнародних зв‘язків Іриною Мигович та т.в.о. проректора з адміністративно-господарської роботи Артуром Молдовановим відвідав відремонтовані аудиторії, оснащені технікою, що була придбана в межах реалізації Проєкту ЄС; поспілкувався з викладачами і студентами; виявив проблеми, з якими стикається університет; здійснив моніторинг сучасного стану виконання Проєкту ЄС; надав консультації та рекомендації щодо підготовки документації для його завершення.

На зустріч із Яном Пейрілом завітав до університету і голова Лубенської міської ради Олександр Грицаєнко, який вручив невеличкий сувенір гостю на згадку про Лубни і долучився до участі в обговорені проблем закладу за круглим столом, які ще потрібно вирішити.

Зустріч пройшла в конструктивній теплій атмосфері, в ході якої учасники  обмінялися думками щодо покращення роботи і умов Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та вносили свої пропозиції щодо подальшої співпраці в цьому напрямку.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка