Засідання екологічного клубу

14 березня на кафедрі садово-паркового господарства та екології відбулося засідання учасників екологічного клубу на тему: «Біоконверсія органічних відходів: вермикультура».

Під час дистанційної зустрічі учасники обговорили переваги переробки  органічних відходів сільськогосподарського виробництва за допомогою дощових червяків – вермикультивування. Вермикомпост, який сам по собі є цінним органічним добривом, це продукт переробки гною великої рогатої худоби червоними каліфорнійськими черв’яками. Його природні властивості дають змогу використовувати вермикомпост безпечно та вирощувати культури із впевненістю у результаті.

Однією з переваг вермикультури є те, що відновлюються найбільш деградовані ґрунти, які забруднюються внаслідок надмірного використання добрив, гербіцидів, пестицидів та інших хімічних речовин для боротьби зі шкідниками та хворобами. Крім того, учасники ознайомилися з технологією отримання комплексних гумінових добрив на основі вермикомпосту на прикладі підприємств України. Дякуємо всім учасникам цього заходу за цікаву дискусію!

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка