Cвяткування всесвітнього дня китайської мови

Здобувачі освіти факультету іноземних мов, які вивчають китайську мову, взяли участь у заходах із святкування Всесвітнього дня китайської мови, які проходили 20-21 квітня 2023 року.

Здобувачі освітніх програм «Мова і література (китайська, англійська)», «Переклад (англійська, китайська)», а також магістранти ОП «Мова і література (китайська)» ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» разом із своїми викладачами китайської мови доєдналися до урочистих заходів, присвячених святкуванню Всесвітнього дня китайської мови.

20 квітня відбулася зустріч із представниками Посольства України у Китайській Народній Республіці:  Лещинська Ж.В. – Тимчасовий повірений у справах України в КНР, українська дипломатка, Звенигородський П.О. – Третій секретар Посольства України в КНР. Вони виступили із доповіддю «Роль китайської мови у розвитку дипломатичних контактів України з Китаєм», поділилися власним досвідом кар’єрного шляху, дали слушні поради щодо напрямів навчання і здобуття знань, вмінь і навичок, вкрай необхідних для успішної діяльності у сфері міжнародних відносин. Крім того, Лещинська Ж.В. повідомила про особливості відкритих конкурсів для відбору кандидатів на посади у посольствах та консульствах МЗС України.

В цілому, виступ шановних дипломатів став мотиваційним аспектом для здобувачів освіти щодо подальшого навчання, саморозвитку та усвідомлення перспективності обраної спеціальності, розвитку українського китаєзнавства і зміцнення українсько-китайських відносин. Крім того, окремі висвітлені положення можуть стати темою обговорення у процесі удосконалення освітніх програм, на яких вони навчаються.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка