Міжнародна наукова конференція «Підприємство і регіон в умовах кризи»

17 березня в режимі он-лайн на платформі Teams відбулася Міжнародна наукова конференція під назвою «Підприємство і регіон в умовах кризи».

Організаторами заходу виступили Жешувський університет (Інститут економіки та фінансів Коледжу соціальних наук) та Варшавська політехніка (Факультет менеджменту).

Метою конференції було обговорення та обмін думками щодо розвитку компанії та регіону в сучасних економічних умовах. Дискусії пройшли у міжнародному колі, де своїми знаннями, досвідом та проблемами поділилися представники науки та практики з Польщі, України, Чехії, Румунії, Китаю, Словаччини, Литви, Албанії та США.

Варто зазначити, що Луганський національний університет імені Тараса Шевченка плідно співпрацює з Жешувським університетом (республіка Польща) й з 2017 року має угоду про наукове співробітництво між університетами.

На запрошення Маріоли Гжебик, доктора габілітованого, професора завідувачки кафедри економіки та менеджменту Жешувського університету (Польща) участь у конференції взяли викладачі кафедри туризму, готельної і ресторанної справи та здобувачі бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм».

Під час секційного засідання професор кафедри туризму, готельної і ресторанної справи Віктор Тринчук польською мовою презентував доповідь «Uwarunkowania rozwoju przedsiębiorczości strefy hotelarstwa, gastronomii i turystyki w Ukrainie w czasie wojny» (Умови розвитку підприємництва в готельному господарстві, гастрономії та туризмі в Україні під час війни). Виступ зацікавив учасників наукового заходу й викликав жваві дискусії.

Конференція стала пізнавальним майданчиком для обміну ідеями та ознайомлення з новітніми науковими дослідженнями.

Кафедра туризму, готельної і ресторанної справи щиро вдячна колегам  з  Жешувського університету (Польща) за організацію конференції та можливість брати в ній активну участь, й з приємністю приймає пропозицію долучитися до проведення спільних наукових досліджень й підготовки публікацій до журналів з наукометричних баз Scopus та Web of Science.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка