Участь у Літній школі «Україна на шляху до євроатлантичної спільноти»

Студенти історики та міжнародники ІІМВСПН, а також викладачі кафедри історії України прийняли участь у роботі Літньої онлайн-школи з навчального курсу «Україна на шляху до євроатлантичної спільноти».

Захід відбувався 21 – 23 червня 2023 року в рамках реалізації наукового проекту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку  Ужгородського національного університету» (ТЦЖМ). У ході роботи школи її учасники отримали можливість ознайомитися із баченням сучасних міжнародних процесів з боку провідних українських вчених-міжнародників. Серед них, зокрема, такі науковці та експерти як: Ігорь Тодоров, Олександр Макобрій, Павло Лакійчук, Сергій Федунюк, Олександр Кучик, Олексій Генчев, Юрій Теміров, Микола Назаров, Вінета Кляйне, Вдовиченко Вікторія, Геннадій Коваленко, Валентин Бадрак, Володимир Бойко.

Доповіді та виступи експертів були переважно присвячені різним аспектам євроатлантичної інтеграції України, що виглядає особливо актуальним у переддень проведення саміту НАТО у Вільнюсі (11 липня 2023 року).

За результатами навчання учасники «Школи…» отримають відповідний сертифікат.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка