Антифейкова гра «НотаЄнота» в НН ІКМ

Студенти НН ІКМ рятували Єнота з полону фейків.

 

28 березня у Бібліотеці-філіалі №4 Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади відбувся надзвичайно пізнавальний захід – командна інтелектуальна антифейкова гра «НотаЄнота».

Уже прочитавши саму назву можна зрозуміти, що справа йде про того самого єнота, якого російські окупанти викрали з Херсона та ще й назвали його «талісманом спецоперації».

Ця гра має за мету розвивати критичне мислення, показує як саме працюють фейки та дезінформація, як відрізнити правду від брехні. Модераторкою гри виступила Олена Бурім, тренерка, викладачка кафедри культурології та кіно-, телемистецтва НН ІКМ.

Усього було 3 команди: «Хвостатики», «Мрія» та «Raccoon». Усі учасники отримали купу позитивних емоцій, солодкі подаруночки,а головне- нові безцінні знання. Протягом 4 раундів лідером була команда «Хвостатики». Своїми інтелектуальними ідеями вона здобула перемогу, а головне- визволила нашого Єнота від брехні, звичайно, в умовах гри.

Навчально-наукового інституту культури і мистецтв ЛНУ імені Тараса Шевченка має за мету навчити студентів грамотності, стислості, вміння коректно висловлювати свої думки, розрізняти фейки і пропаганду, випускаючи зі стін ЗВО грамотних, кваліфікованих спеціалістів.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка