Методичний семінар від Полтавських медійників для ФУФЖ

5 травня на факультеті української філології та журналістики відбувся методичний семінар на тему: «Діяльність журналіста в умовах воєнного стану».

Модераторами заходу виступили  журналісти-практики Полтавщини – Ізотова Ольга (інтернет-видання «Полтавщина») та Кіяшко Наталія («PTV»). На зустрічі обговорювалися питання, що стосувалися нового Закону України «Про медіа», етичного кодексу журналіста, а також особливостей діяльності журналістів у воєнний час.

Пані Ольга, маючи великий досвід у розслідувальній журналістиці, розповіла студентам та викладачам, де і як шукати порушення в тендерних закупівлях за бюджетні гроші. Журналістка навела приклади виявлення неправдивих даних завдяки ресурсам «Доступ про правду», «Prozorro», «Spending». Також вона акцентувала увагу на дотриманні етичних принципів та на надчутливій тематиці військових нарисів та військових репортажів, наголошуючи на особливостях цих жанрів у період війни.

SMM-спеціалістка пані Наталія розповіла усім про початок своєї професійної діяльності й досвід роботи на полтавському телебаченні «PTV» і просування цього каналу в інтернеті та Ютуб-каналі. Медійниця також пояснила, як завдяки глобальній супутниковій системі «Starlink» (єдина у м. Полтава) під час масових ударів росіян по Україні вдавалося бути на зв’язку й отримувати та передавати інформацію.

Подібні зустрічі є одним із напрямів діяльності кафедри журналістики та видавничої справи, адже під час таких заходів теоретична підготовка здобувачів вищої освіти збагачується досвідом практиків, які знайомлять нас з історію журналістики Полтавщини.

 

Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка