Підсумки виконання Проєкту ЄС у 2022 році

У 2022 році в умовах повномасштабної війни росії проти України було скореговано цілі та зміст Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення і встановлення миру», отримано перші результати.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року, знищення ворогом навчального корпусу, гуртожитку та матеріально-технічної бази в м. Рубіжне (вул. Померанчука, 15), які були предметом реконструкції та закупівлі в межах Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення і встановлення миру», зусилля керівного складу Проєкту (керівник В. Курило) протягом 2022 року були спрямовані на аналіз критичних потреб і можливостей університету в умовах переміщення з Луганської в Полтавську область; встановлення їх відповідності з основними цілями Проєкту; постійну комунікацію з партнером-донором з метою ефективного рефокусування проєкту та погодження фінансування на 2022 рік.

У липні – серпні 2022 р. було погоджено з Представництвом ЄС в Україні оновлену концепцію проєкту та бюджет, спрямовані на посилення спроможності університету як головного виконавця провадити статутну діяльність і забезпечити виконання головних цілей проєкту. Відповідно до цих документів було скориговано діяльність керівного комітету; визначено локації для продовження проєкту в мм. Полтава (Полтавський університет економіки і торгівлі, вул. Коваля, 3, Полтава), Лубни (Школа №10, вул. Ляскіна, 2, Лубни), Миргород (Миргородська спеціалізована школа, вул. Старосвітська, 52/15, Миргород); укладено відповідні договори з місцевою владою. Також були внесені суттєві зміни в перелік активностей та індикатори виконання Проєкту.

На засіданні комітету 4.11.2022 було прийняте рішення про пролонгацію проєкту на 6 місяців до кінця червня 2023 р., внесено відповідні зміни в документи проєкту стосовно термінів досягнення результатів, а також у бюджет.

Першим значущим результатом оновленого Проєкту наприкінці 2022 – початку 2023 рр. стало закупівля техніки для повноцінного функціонування університету та забезпечення якості освітнього процесу. До пакету технічних засобів увійшли: офісне обладнання, ноутбуки, комп’ютери разом з усією необхідною для них периферією, портативні зарядні станції, мережеве обладнання, обладнання для фото- і відеозйомки та інше.

Це значно покращило матеріально-технічну базу університету в трьох локаціях його розміщення в Полтавській області (міст Полтава, Лубни, Миргород), стало підґрунтям для його подальшого розвитку.

Крім матеріально-технічного забезпечення діяльності університету, оновлений Проєкт передбачає роботу з учителями, викладачами, здобувачами освіти Луганської та Полтавської областей, спрямовану на підвищення рівня педагогічної й методичної компетентності; зниження ступеня конфліктності та підвищення рівня толерантності в громадах; формування навичок, необхідних для відновлення та розвитку України, Луганської та Полтавської областей у повоєнний період, що ґрунтуються на принципах гуманізму, толерантності, людиноцентризму, миробудування та ін.

 


 

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

 

Команда проєкту