Рамкова угода про співробітництво з Університетом Великобританії

ЛНУ імені Тараса Шевченка підписав п’ятирічну рамкову угоду про інституційне співробітництво з Університетом Бата, м. Бат, Великобританія.

15 листопада було підписано рамкову угоду про співробітництво з Університетом Бата (University of Bath), Великобританія (https://www.bath.ac.uk/). Термін дії угоди становить 5 років (з подальшою пролонгацією). Університет Бата є державною освітньою та дослідницькою установою, розташованою в місті Бат, графство Сомерсет, Великобританія. Заклад був удостоєний королівської хартії у 1966 році. В рейтингу Research Excellence Framework 2014 року 32% дослідницьких проєктів Університету Бата отримали найвищу можливу оцінку 4*, що визначається як провідна у світі з точки зору оригінальності, значущості та доброчесності. Річний дохід установи за 2020-2021 роки склав 289,5 млн. фунтів стерлінгів, з яких 37,2 мільйонів було отримано від дослідницьких грантів та контрактів.

Підписання угоди стало одним з запланованих та успішно реалізованих кроків щодо інституційного співробітництва двох освітніх установ, здійснених відділами міжнародних зв’язків університетів та їхніми керівниками – пані Рут Робертc-Чен від Університету міста Бат та пані Іриною Мигович від ЛНУ імені Тараса Шевченка. Серед напрямів співробітництва визначено також: надання британським університетом технічного обладнання та меблів (планована дата поставки – грудень 2022 року); покращення умов надання послуг для бібліотеки університету (з урахуванням особливостей функціювання системи онлайн-репозитарію); спільна розробка програм професійної підготовки для науково-педагогічного та адміністративного персоналу (аспекти процесу інтернаціоналізації у закладах вищої освіти, включаючи технологію COIL у навчально-викладацькому процесі); вікна студентської мобільності для студентів освітнього ступеню бакалавра / магістра / доктора філософії тощо.

Наразі практичну реалізацію отримав також напрям студентської мобільності – вже чотири здобувачки освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка, факультет іноземних мов, спеціальність «035.041 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська. Переклад (англійська мова та друга іноземна мова (китайська))», отримали можливість та фінансову підтримку у розмірі близько 6 тисяч фунтів стерлінгів (на одну особу) для навчання в Великобританії протягом одного семестру. Програмою їхнього перебування в закладі-партнері передбачене також знайомство зі структурою та організацією освітнього процесу в університеті, відвідання дослідницьких лабораторії та центрів, спілкування з представниками міжнародної служби підтримки (в тому числі і для студентів) в університеті тощо.

Примітка: реалізація інституційного співробітництва двох університетів здійснюється завдяки участі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» у транснаціональному (міжнародному) проєкті «ІНІЦІАТИВА ЄДНАННЯ» за сприяння Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту в партнерстві з Асоціацією університетів Великобританії та Cormack Consultancy Group.

 

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Команда проєкту