Науковий семінар «Академічна доброчесність – запорука якісної освіти»

30 листопада в університеті відбувся науковий семінар «Академічна доброчесність – запорука якісної освіти» умежах Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення і встановлення миру».

Спікером та організатором виступила Ірина Кирпичова, доцент кафедри садово-паркового господарства та екології. Зустріч присвячена питанням академічної культури, яка заснована на принципах чесності, реального навчання, справедливості, довіри та взаємоповаги усіх учасників академічного процесу, здатна сформувати суспільство, спроможне долати кризи і успішно розвиватися. Адже академічна доброчесність сприяє дієвості системи освіти, що надає справжні знання та навички, а не лише документи про здобуття освіти.

Впровадження принципів академічної доброчесності означає, що в процесі навчання та дослідницької роботи студенти, викладачі та науковці мають послуговуватись, передусім, принципами чесної праці та навчання.

Під час семінару здобувачі ознайомилися з університетським нормативами та процедурами щодо академічної доброчесності та потренувалися з кейсом ситуаційних завдань.

 

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Команда проєкту