Протокольна зустріч з університетом Бургундії, Франція

7 грудня в межах Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення і встановлення миру» відбулася протокольна онлайн зустріч з представниками Університету Бургундії (Université de Bourgogne), Франція.

 

Університет Бургундії було офіційно започатковано в 1722 році, відповідно, в 2022 році заклад відзначає 200-літню річницю свого функціювання. Освітня установа є національним та міжнародним лідером за такими 6 напрямами освітньої та дослідницької діяльності: екологія; сучасні матеріали та фотоніка; молекулярні технології у галузі здоров’я; здоров’я збереження; збереження національної спадщини; виноградарство та виноробство.

Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на зустрічі було представлено в.о. декана факультету іноземних мов, начальником відділу міжнародних зв’язків, доктором педагогічних наук, професором Іриною В. Мигович та заступником декана з навчальної роботи, викладачем французької мови Людмилою А. Овчаровою. Зі сторони Університету Бургундії на зустрічі були присутні керівник Офісу міжнародного співробітництва, доктор наук, пані Бенедікт ФОРТЬЄ (Bénédicte FORTIER) та керівник Служби, відповідальної за міжнародні проєкти і менеджмент угод в рамках програми Erasmus+ пан Фаб’єн Джордж (Fabien GEORGE).

Під час зустрічі було представлено основні здобутки та напрацювання двох освітніх установ, а також окреслено перспективи співробітництва, серед яких студентська та викладацька мобільність, підписання рамкової угоди про співробітництво, аспектна реалізація програми подвійних ступенів для ОС магістра, напрацювання спільних грантових пропозицій з метою реалізації досліджень в галузі романської та германської філології, українські студії з окремих аспектів культури та мови тощо. Варто уваги, що відповідно до представленої під час зустрічі інформації, Університет Бургундії наразі має 3200 іноземних студентів та більш ніж 350 університетів-партнерів зі всього світу, проте жодного українського закладу вищої освіти, з яким би було укладено рамкову угоду про співробітництво. ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» засвідчує свою шану, вдячність та гордість початком співробітництва обох наших університетів.

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Команда проєкту