Зустріч у Миргороді

Незважаючи на трагічні події в Україні проєкт «Інтенсифікація впливу вчителів луганської області на процеси примирення і встановлення миру», що реалізується в рамках ґрантової програми ЄС «Підтримка переміщених вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей» отримує своє продовження!

Військова агресія РФ, руйнування більшості університетських корпусів, евакуація змусили команду проєкту внести корективи в його концепцію і сфокусуватися задля досягнення його основних цілей на забезпеченні повноцінного функціонування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка як головного ґрантоотримувача й виконавця як запоруки реалізації створених у рамках проєкту освітніх програм, можливості залучення до навчання за цими програмами студентів і вчителів шкіл.

Після евакуації університету на Полтавщину перед командою проєкту постало завдання охоплення освітнім компонентом як основним продуктом проєкту якомога більшої кількості кінцевих бенефіціарів шляхом територіального розширення його впливу. У цьому ключі було проведено низьку зустрічей, консультацій, результатом яких став візит команди в м. Миргород Полтавської області.

Виникла ідея розмістити в м. Миргород деякі структурні підрозділи.

9 червня 2022 року члени команди спільно з керівниками структурних підрозділів університету відвідали м. Миргород, де зустрілися з представниками місцевої влади, оглянули приміщення, де можна здійснювати освітній процес.

На зустрічі, в якій узяли участь, крім представників університету, Миргородський міський голова Сергій Соломаха, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка,  начальник управляння освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради Тетяна Колибельник, керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради Антоніна Нікітченко, обговорили основні напрямки співпраці, зокрема щодо провадження освітньої діяльності й інтеграції університету в освітній простір Миргородської територіальної громади.

Результатом зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між ЛНУ імені Тараса Шевченка та Миргородською міською радою.

Ця подія відкриває реальні можливості для досягнення основних цілей проєкту і зміцнює впевненість команди в його успішному завершенні.


 

Цей документ був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є виключно відповідальністю ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, і ні в якому разі не може розглядатися як позиція Європейського Союзу.

Команда проєкту